Busqueta vulgar


Busqueta vulgar                       català Zarcero común                              Castella
Melodious warbler                   Anglès Sasi-txori arrunta                          Basco

Descripció: Busqueta vulgar

Classificació:

Busqueta vulgar (Hippolais polyglotta)

Ordre Passeriformes; família Sylviidae

Longitud:

13 cm

Envergadura:

20-24 cm

Identificació

Parts superiors del cos de color marró verdós. Les parts inferiors són groc, un xic verdós. El bec és gran, de color taronja o rosat.

Distribució:

Migrador, arriba al centre i sud d’Europa (és gairebé mediterrani) al començament de la primavera i torna el setembre a l’Àfrica equatorial occidental, on passa l´hivern.

Hàbitat:

Boscos de ribera, bardisses, grans jardins i zones humides amb vegetació densa.

Alimentacio:

La seva alimentació és practicament insectívora.

Reproducció:

Només la femella fa el niu, en zones de bardisses, a una alçada entre 50 i 150 cms. Pon de 4 a 5 ous que són incubats durant 12 díes.

Lloc d’observaciò:

Se la sent cantar i es pot veure a les bardisses del Torrent de la Betzuca i a les parts baixes de la Serra de Galliners.


 

Per a més informació referent a aquesta espècie fer clic Aqui

Consulta Més Aus