Fagina


FAGINA                                              català Martes foina
GARDUÑA                                         Castella BEECH MARTEN                               Anglès

DESCRIPCIÓ:Fagina

L 42-56 cms. (cua 20-32 cms.) . Pes 850-1700 grs. El mascle és una mica més gran que la femella. Cos allargat i estret, de color marró fosc amb el coll i el pit blanc. Cua llarga i coberta de pèls. Morrió curt i rosat.

DISTRIBUCIÓ:

Sedentària. Europa (llevat de les Illes Britàquies, països escandinaus i Rússia), nord d’Africa i centre d’Asia.

HÀBITAT:

Molt associada als ambient humans. Viu al voltant de pobles, masies, cases abonadonades, conreus, camps. té preferència pels camps amb runes, pedres i zones rocalloses. La seva activitat es desenvolupa, basicament, al capvespre i a la nit.

ALIMENTACIÓ:

Matèria vegetal (fruits com cireres d’arboç, ginebrons, mores i roses), insectes (coleòpters), aviram i petits conill.

REPRODUCCIÓ:

Fa el niu en zones rocalloses o forats d’arbres a prop del terra.

LLOC D’OBSERVACIÓ: