Mostela


 MOSTELA                                            català
Mustela nivalis
COMADREJA                                        Castella WEASEL                                                Anglès

DESCRIPCIÓ:MOSTELA

L 15-25 cms. (cua 3-7 cms. ) Pes 45-180 grs. Cos allargat i estret, parts superiors de color bru clar, parts inferiors de color blanc pur. Potes curtes. Cua de color bru clar. Molt activa, ràpida i bellugadissa. Els mascles són una mica més grans que les femelles (fins a un 30 %)

DISTRIBUCIÓ:

Sedentària. Practicament a tot Europa i al nord d’Africa.

HÀBITAT:

Molt variable. Boscos de fulla caduca i fulla perenne, màquies, camps, prats, conreus, bardisses, dunes i aguamolls. Arriba a viure en parcs i jardins grans.

ALIMENTACIÓ:

Preferentment micromamífers, com talpons i ratolins (suposa un 70 % de la seva dieta). També menja conills, rèptils, insectes (coleòpters) i llombrius.

REPRODUCCIÓ:

Poden tenir de 3 a 9 cries, després d’un periode de gestació de 5 setmanes.

LLOC D’OBSERVACIÓ: