Oreneta cua-rogenca


Oreneta cua-rogenca                català Golondrina dáurica                      Castella
Red-rumped swallow                Anglès Enara ipurgorria                           Basco

DescripcióOreneta cua-rogenca

Classificació:

Oreneta cua-rogenca (Cecropis daurica)

Ordre Passeriformes; família Hirundinidae

Descripció:

16-17 cm

Envergadura:

33 cm

Pes:

19-29 gr

Identificació:

Bec curt i aplanat. té la comissura bucal ampla. Ales llargues i punxagudes, en forma de forquilla, potes curtes. Capell i esquena blau fosc. Galtes, gorja, carpó i part de la cua marró-rogenc. Pit blanc amb tons ataronjats.

Distribucio:

Migradora. Arriba els mesos de març i abril al sud d’Europa i centre i sud d’Asia i torna al sud d’Àfrica i d’Asia els mesos de setembre i octubre. A l’India i a l’Africa tropical és sedentària.

Hàbitat:

Originariament ocupava cingleres, talussos a prop de rius, aiguamolls. Actualment està molt associada als habitats humans, com pobles, masies, camps, conreus i plantacions.

Alimentació:

Petits insectes que captura mentre vola, obrint la boca ampla. Solitària o amb varios individus, també barrejada amb grups d’orenetes comunes.

Reproducció:

Fa el niu en infraestructures humanes, com ponts, tambe en cingleres, baumes, on construeix, amb una mena de fang, un niu en forma de bol. Pon de 2 a 7 ous, que incuba durant 25 dies. Els pollets deixen el niu uns 15 dies després d’haver nascut.

Lloc d’observacio:

Observada en migració.


 

Per a més informació referent a aquesta espècie fer clic Aquí

Consulta Més Aus