Bernat pescaire


 Bernat pescaire                        català Garza real                                        Castella
Grey heron                                 Anglès Lertxun hauskara                           Basco

Descripció:Bernat pescaire

Classificació:

 Bernat pescaire (Ardea cinerea)

Ordre Ciconiiformes; família Ardeidae

Longitud:

90-98 cm.

Envergadura:

175-195 cm.

Pes:

1020-2070 gr.

Identificació:

De grans dimensions -la major de les ardeides que freqüenten el nostre país-, de figura estilitzada, llarg coll i coloració general grisenca,Mascle i femella molt semblants.

Distribució:

Al sud d’Europa és resident, tot i que també hi ha poblacions migratòries. Al nord d’Europa és migratori, on arriba a principis de març i torna a l’Àfrica tropical entre setembre i octubre.

Hàbitat:

Molt variable, però preferentment àrees humides, com aiguamolls, llacunes, deltes, embassaments amb vegatació i arbres al voltant, i fins i tot pobles amb rius o rieres.

Alimentació:

Principalment peix, d’una mida entre 10 i 25 cms, tot i que n’agafa de més grans. També menja amfibis, crancs, mol·luscs, crustacis, insectes aquàtics, serps d’aigua, petits rosegadors i alguns ocells.

Reproducció:

A Europa des de gener fins al maig. Fa el niu sobre una plataforma d’uns 50 cms d’amplada. Normalment pon de 4 a 5 ous. L’incubació dura uns 25 díes. Treu el plomatge en 50 díes i deixa el niu uns 20 díes més tard.

Lloc d’observació:

Recentment s’ha observat al llarg del Torrent de la Betzuca, a la Riera de Rubí i excepcionalment en els arbres d’alguns jardins.


 

Per a més informació referent a aquesta espècie fer clic Aqui

 

Consulta Més Aus