Big Jump


Diumenge, 8 de juliol de 2012

Aquest dia es realitza per tot Europa una jornada reivindicativa per assolir un bon estat de salut dels rius. Des de Sant Quirze cridem a la participació del veïnat en aquest esdeveniment lúdic i de protesta. Es llegirà un manifest i es realitzarà una acció teatralitzada per reivindicar la bona qualitat dels nostres rius.


Dissabte, 11 de juliol de 2009

Activitat lúdica on poden participar persones de totes les edats per a recordar que tots són importants en la millora de la qualitat i en la conservació de les aigues dels rius, torrents i llacs.El Big Jump proposa un salt col·lectiu, una iniciativa que es fa tota Europa i que Sant Quirze del Vallès Natura celebra amb una activitat durant la festa de l’estiu de Sant Quirze Té Vida.

  

  


Divendres, 4 de juliol de 2008

L’activitat consisteix en fer un gran salt al torrent de la Betzuca, la futura zona humida de can Poncic. Es tracta de reivindicar tant la qualitat i la quantitat de les aigües dels rius i llacs no només a nivell de Catalunya sinó de tot Europa. És una iniciativa que va néixer a Alemanya a l’any 1995 i any rere any ha anat saltant pels rius europeus.

  


Diumenge, 17 de juliol de 2007

Amb un ambient alegre i festiu, i fent una simulació de bany a la riera de la Betzuca han sol·licitat (lectura del Manifest ):

  1. El control de la contaminació, dels abocaments i l’eliminació de substàncies perilloses.
  2. Que l’aigua deixi de ser gestionada exclusivament com un recurs i sigui considerada com a l’element bàsic dels ecosistemes, per a garantir una bona qualitat que, alhora, garanteixi el recurs present i futur.
  3. Que la conca hidrogràfica del Riu Sec sigui una única unitat de gestió, que es correspon amb el funcionament natural del cicle hidrològic.
  4. La recuperació, protecció i conservació del torrent de La Betzuca i dels Aiguamolls de Can Poncic, coneguts popularment com a tolls, (així com tots els torrents que creuen en el municipi), amb un bon sistema de gestió que garanteixi el seu bon estat ecològic i paisatgístic així com cultural i social.