Dragó comú


DRAGÓ COMÚ                                    català Tarentola mauritanica
SALAMANQUESA COMÚN                Castella WALL GECKO                                      Anglès

DESCRIPCIÓ:DRAGO COMU

Envergadura (cap i cos) : 8’5 cms., amb la cua 19 cms. Cos ample, robust i aplanat. Cap gran, diferenciat del cos. Ulls grans. Dors amb escates petites, aixecades i un xic punxagudes. És de color variable, en funció de la insolació, que va des de gris clar, blanquinós a fosc. El ventre és llis, blanquinós, groguenc o rosat. Potes curtes amb cinc dits aplanats.

DISTRIBUCIÓ:

Península ibèrica, sud de França i nord d’Àfrica. Introduïda al centre d’Europa per l’activitat humana. Des del nivell del mar fins a 800 metres d’alçada.

HÀBITAT:

Construccions humanes (pobles i ciutats, masies, murs, ruïnes), conreus, prats, erms, garrigues, vegetació de ribera, alzinars i pinedes de pi blanc. té preferència per estructures amb forats i esquerdes, on s’amaga durant el dia (és crepuscular i nocturn).

ALIMENTACIÓ:

Insectes (coleòpters, homòpters, himenòpters) i aranyes.

REPRODUCCIÓ:

El zel té lloc entre març i abril, l’acoblament entre maig i juny. Pon de 1 a 2 ous. El periode d’incubació és d’uns 50 a 90 díes. Fa dues postes a l’any.

LLOC D’OBSERVACIÓ:

Al vespre i a la nit es pot trobar per les parets i murs de les cases, com és el cas de la fotografía. Un cop descobert, no és belluga, malgrat la proximitat