Enganyapastors


ENGANYAPASTORS          català CHOTACABRAS GRIS           Castella
NIGHTJAR                            Anglès ZATA ARRUNTA                    Basco

Descripció:ENGANYA PASTORS

Clasificació:

ENGANYAPASTORS (Caprimulgus europaeus)

Ordre Caprimulgiformes; família Caprimulgidae

Longitud:

24-28 cm

Envergadura:

24-28 cm

Pes:

Mascle 50-100 gr ; Femella 67-96 gr

Identificació:

Degut als seus costums nocturns té un plomatge críptíc, de color gris i marró, que el fa passar desapercebut a la foscor. El bec es curt i la boca presenta una comisura força ampla. El mascle es distingeix de la femella per tres taques blanques, emplaçades a prop de les puntes de les ales.

Distribució:

És migrador, arriba a Europa el mes d’abril, i marxa el setembre o octubre cap el centre i sud d’Àfrica, on passa l’hivern.

Hàbitat:

Viu als boscos esclarisats, prats, camps amb arbres esparsos, plantacions, zones semidesèrtiques i dunes, on passa el dia inmobil, amb els ulls gairebé tancats, en el terra, amagat entre fulles i branquillons.

Alimentació:

Insectes voladors que caça en ple vol, obrint la seva gran boca en el moment precís de la captura dels insectes. També caça d’altres invertebratgs en el terra.

Reproducció:

Les parelles es mantenen durant tota la seva vida. No fan cap niu, i aprofiten els forats del terra per depositar 2 ous que són incubats per la parella durant 18 dies. Als 17 dies de néixer, els pollets ja volen, però el pare tindrà cura d’ells durant un mes.

Lloc d’observació:

En els camps de Can Vinyals, en el camí dels Monjos de la Serra de Galliners i a Can Fonollet.


 

Per a més informació referent a aquesta espècie fer clic Aqui

Consulta Més Aus