Estornell vulgar


ESTORNELL VULGAR          català ESTORNINO PINTO                 Castella
STARLING                             Anglès ARABA ZOZO PIKARTA           Basco

Descripció:ESTORNELL VULGAR

Clasificación:

ESTORNELL VULGAR (Sturnus vulgaris)

Ordre Passeriformes; família Sturnidae

Longitud:

19-22 cm

Envergadura:

37-42 cm

Identificació:

El plomatge a l’hivern és negre poc lluent amb taques blanques. A la primavera es torna negre lluent, sense taques en el mascle i amb un nombre més petit de taques a la femella. Cua curta i ales amples i punxagudes. El bec a la primavera és de color groc. Potes vermell un xic rosades.

Distrubució:

Sedentari i migrador parcial. Els individus del nord d’Europa passen l´hivern al sud i al nord d’Àfrica. Mercés a l’introducció de l´home ha colonitzat Amèrica, Asia i Australia.

Hàbitat:

Àrees urbanes i rurals. Camps de conreu, prats. Originariament ocupava zones boscoses. Es reuneixen en un gran nombre d’individus per a passar la nit a prop de nuclis urbans.

Alimentacio:

Oportunista i gregari. Això fa que disposin de grans avantatges per sobreviure. A l’hivern s’alimenta de fruits com olives, raïms, cireres d’arboç, de llentiscle, llavors. A la primavera d’insectes, llombrius i aranyes.

Reproducció:

La femella fa el niu en forats d’arbres, teulades i construccions humanes. Pon de 4 a 6 ous que són incubats entre 12 i 14 dies. La parella alimenta el pollets que romanen en el niu uns 22 dies.

Lloc d’observació:

A l´hivern arreu del poble, s’acosta força als jardins privats i volteja les cases, fent servir com a base les teulades, on fins i tot fa els nius a la primavera.


 

Per a més informació referent a aquesta espècie fer clic Aqui

Consulta Més Aus