Walk and Clean


LA PANDEMIA I L’ÚS MASSIU DE LA SERRA DE GALLINERS

Tots som conscients  que des de l’inici de la pandèmia han canviat els nostres hàbits i formes de relacionar-nos per a poder fer front i combatre aquesta malaltia.

Primer el confinament a domicili i posteriorment les restriccions de mobilitat han fet que molts dels habitants de les poblacions que envolten la Serra de Galliners (Sant Quirze del Vallès, Rubí, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola i Bellaterra) hagin descobert aquest espai natural per a caminar, corre i fer bicicleta. Tanmateix el tancament de l’oci nocturn ha portar a molta gent a fer servir els accessos motoritzats en aquesta Serra com a espais de trobada a l’aire lliure i per a fer els “botellots”.

Al llarg d’aquests mesos de caminar per la serra ens hem trobat, malauradament, amb situacions incíviques d’alguns d’aquests “usuaris” de la Serra de Galliners, que han fet augmentar, considerablement, la quantitat de deixalles i brossa que en trobem en aquests accessos i al llarg dels camins i pistes forestals.

 

COM PODEM AJUDAR A MANTENIR NETS ELS NOSTRES BOSCOS I EVITAR INCENDIS ?

Per a corregir aquesta situació i evitar possibles inicis d’incendis degut a la presència d’ampolles de vidre i d’altres objectes que poden provocar o afavorit els focs a la Serra de Galliners hem començat a fer un seguit de caminades per la serra i recollir de forma còmode i senzilla les deixalles que trobem pels camins.

D’aquesta manera netegen i reduïm les deixalles que es troben als nostres boscos i camps i que cap servei de neteja municipal pot fer front de forma regular.

 

SORTIDES MATINALS DE FORMA PERIÒDICA

Al llarg d’aquest any alguns membres de l’Associació Sant Quirze del Vallès Natura hem fet caminades per la Serra, tot recollint la brossa que ens trobàvem en el nostre itinerari.

Volem que aquesta activitat cívica, de lleure i esportiva sigui també participativa, afavorint la comunicació entre els veïns de la serra, l’activitat física i el descobriment i coneixement dels camins i espais naturals de la Serra de Galliner.

Tenim previst fer una sortida matinal cada mes de la qual s’informarà de la data i punt de troba en el apartat de PROPERES ACTIVITATS.

Us invitem a que participeu i compartiu amb nosaltres aquesta bonica tasca. així com les vostres propostes i aportacions sobre llocs a recorre i netejar.

Us esperem amb il·lusió !!!!!