Cucut


CUCUT                   català CUCO                    Castella
CUCKOO                Anglès KUKUA                  Basco

Descripció:CUCUT

Classificació:

CUCUT        (Cuculus canorus)

Ordre Cuculiformes; família Cuculidae

Longitud:

32-35 cm

Envergadura:

54-60 cm

Pes:

115 grs

Identificació:

El mascle presenta una coloració blau-grisa amb estries horitzontals. La femella pot tenir dues formes: una semblant al mascle amb el pit rogenc i l’altra té tot el cos amb tons rogencs que recorda la femella del xoriguer. Tenen la cua llarga amb unes taques blanques a les puntes, visibles en vol.

Distribució:

Migrador, passa l´hivern al centre i sud d’Àfica, India i Indoxina i arriba en els mesos d’abril i maig a Europa, nord i centre d’Asia i el nord d’Àfrica, i torna a les seves àrees d’hivernada a partir del mes d’agost.

Hàbitat:

Boscos primaris i secundaris, àrees obertes amb arbustos i matolls. Tot i que prefereix les zones boscoses també es pot trobar en dunes, zones semidesèrtiques i pastures alpines.

Alimentació:

És insectívor i té preferència per les orugues de la processionària i d’altres espècies urticants. També menja aranyes, cargols i ous de petits ocells.

Reproducció:

És caracteristic el seu cant, una serie repetida de melòdics sons com “cu-cu”, d’on prové el nom. El cucut no fa nius i s’aprofita dels nius d’altres ocells on posa l’ou que sera atés pels propietaris d’aquests nius i treu l´ou de les seves victimes per llençar-ho o menjar-se’l.

Lloc dòbservació:

A la Serra de Galliners i a Can Fonollet.


 

Per a més informació referent a aquesta espècie fer clic Aqui

Consulta Més Aus